Puteţi interpreta titlul şi „Unu mai de pomină” dar şi „Un mai de pomină”, pentru că totul va începe pe întâi mai şi, sper eu, va fi semnalul unei luni mai aşa cum rar a fost să fie.

Cu ce va începe aventura din mai? Cu o excursie-chef la Sighişoara, că tot mi-aţi făcut capul calendar cu dorinţa asta.

Iată planul de luptă al excursiei-chef cu numele de cod „Operaţiunea Sighi”:

Se pleacă la orele 8.05 cu un tren personal din Gara Braşov. Preţul unui bilet cu legitimaţia de student este 6,4 lei. Călătoria va dura aproximativ 3 ore (Diana să iei chitara iar) iar la orele 11.03 vom sosi în Gara Sighişoara.

După o scurtă acomdare la baza Cetăţii Sighişoarei, vom declanşa „asediul”. Rând pe rând, Turnul cu Ceas, Scările Acoperite, Biserica din Deal, Liceul „Joseph Haltrich”, Turnul Fierarilor şi alte obiective vor cădea pradă flerului nostru turistic.

Şi ce dacă se anunţa ploaie? Nu mai fiţi aşe pesimişti ci priviţi partea bună a lucrurilor: vom avea cetatea doar pentru noi.

Ne vom întoarce la Braşov a doua zi, duminică, 2 mai, anul de graţie 2010, cu un personal ce pleacă din Gara Sighişoara la orele 7.17 şi care ajunge în Braşov la orele 9.59.

Bun, probabil că acuma toţi vă întrebaţi, „da’ ce pana mea o să facem după ce vizităm cetatea şi până în zorii zilei de duminică?” Păi, ce să facem? Facem pe studenţii că doar între 1 şi 3 mai sunt zilele oraşului Sighişoara 😉

Avem, aşadar, două variante:

Varianta 1: Să închiriem un local pentru seara de 1-2 mai şi să facem un chef pe meleaguri sighişorene şi un grătar ca la mama lui.

Varianta 2: Să mergem într-un bar.

Am găsit şi câteva pensiuni mişto, care să nu fie în cetate, deci să ne permită ţinerea unei petreceri, acuma depinde de dorinţa poporului.

Iată mai jos opţiunile pentru închiriat (click pe numele lor ca să vedeţi detaliile)

Pensiunea „Bella Vista”

Pensiunea „Norbert

Pensiunea „Ana Cristina”

Pensiunea „Stejarul” (preferata mea, dar nu mă cramponez de idee)

Invitaţia merge şi către nuestro amigos din anul 1 şi anul 3.

Partea financiară

Călătoria cu trenul dus-întors: 12.8 lei

Vizitare: 10 lei bilet de intrare la Muzeu de Istorie Sighişoara (Turnul cu Ceas, Camere de Arme, Camera de Tortură). Accesul doar la Turnul cu Ceas e 5 lei. Dar mă îndoiesc să fie cineva care nu va dori să le vadă pe toate. Nu ştiu dacă studenţii au vreo reducere.

Până acuma, suna necesară se ridică la 22,8 lei.

În funcţie de cât de mulţi ne strângem pentru a o pune de chirie, să zicem că preţul „de căciulă” gravitează undeva pe la 30-35 de lei.

Aşadar, ar veni un total de 57 de lei. Asta ar fi suma ce este imperios neceseară s-o aveţi la voi. Urmează „anexele”. Adică mâncare şi beutură. Aici preţul e în funcţie de burta fiecăruia. Dar, ca să nu vă las în coadă de peşte, aş zice că un buget limită de 75 de lei vă e suficient. Şi dacă nu vă e suficient, să nu vă treacă cu transpiraţii reci că o dau din senvişul şi berea mea.

P.S. ca să nu existe isterii sau să-mi umpleţi frigiderul privind partea cu rămasul peste noapte, asta e o simplă propunere. Excursia e o certitudine.

Reclame